Vägledning för tiden

Under det senaste året har jag upplevt en mycket större mängd av tung energi från omvärlden, än vad som vanligtvis finns. Det kan förklaras naturligt av den oro som finns i världen; människan skapar mer tung energi. Men också då intensiv tung energi kan attrahera lägre vibrationer av olika former. Detta påverkar oss på ren energinivå. Det kan få oss och känna oss mer oroliga eller rastlösa, det kan skapa ”miljöångest” att uppleva världens känslor och det kan få oss allmänt ur balans. Den som arbetar med energivärldarna har sannolikt upplevt förändringar även där.

Jag har därför tagit fram en vägledning som utgår från den shamanska energimedicin som jag praktiserar (bild: Alana Fairchild, Earth Warrior)

Glöm inte bort att ge dig själv näring på olika sätt; din kropp, ditt sinne och din ande. Det som ger dig upplevelser av återhämtning, fred, frihet, kärlek eller glädje. Du är en högst älskad och viktig medlem av din eviga familj och påminns om att ta hand om dig själv, att ta emot kärlek och omsorg utifrån. Att be om hjälp, även om du har svårt för det.

Vi behöver förstå att vi aldrig kan be för mycket om vägledning av vår eviga familj. Universum har oändligt med livgivande energi som vi förväntas använda så snart vi behöver den. Det finns många bra övningar för detta.

Detta verkar kanske självklart, men kan vara svårare än vi tror. Särskilt om vi är så vana att ge. Då kan vi behöva jobba på att be om hjälp och att ta paus för att ta hand om oss själva. Vårt behov kan också se olika ut från dag till dag, från vecka till vecka. Därför behöver vi ha en kontakt med vår egen klokskap och vår egen smarta kropp, så att vi kan tona in oss på oss själva och känna efter vad vi behöver just nu.

Det finns också en risk att vi faller in i apati eller ”sömn”; den sortens tillstånd som gör att vi slutar ta hand om oss och slutar lyssna på klokskapen. En form av andlig avstängdhet som är mycket förrädisk eftersom den kväver vårt ljus. Vi behöver då komma i kontakt med vår egen klokskap och kraft, vare sig det är obearbetad ilska eller sorg, för att vakna upp och börja agera. Genom att bli i kontakt med t.ex. ilskan – att bekräfta den utan att låta den äga oss – ger det också oss kraft, skjuts, att göra en förändring. Göra det som får oss att sluta sova/drömma bort vår vardag. Om vi vågar möta vår skugga, hela den och bekräftar denna del av oss som törstat så länge efter erkännande, frigör vi stora mängder energi.

För att orka ge till andra på det sätt som universum menar att vi ska ge; ovillkorligt, måste vi frigöra tid för att ge näring till oss själva på alla plan. Fysiskt, mentalt såväl som spirituellt. Eftersom de är i symbios och påverkar varandra. Det kan kräva åtgärder, eller att du ber om hjälp, på flera plan; fysiskt, mentalt såväl som spirituellt. Titta på vad du omger dig med, matar dig med. Ger det dig näring och återhämtning? Eller är det något du behöver förändra eller rensa ut för att få tillbaka kraft och hälsa? Behöver du skaffa dig nya kunskaper eller verktyg?

Om vi ignorerar våra problem, kommer de bara att finna andra vägar att pocka på uppmärksamhet och be om hjälp att helas. Med tiden kan det leda till allt större negativa konsekvenser för vårt liv, vår hälsa och vår livskvalitet. Obearbetade tunga känslor (ilska, skuld/skam, sorg etc) kan orsaka stora påfrestningar på vår fysiska kropp. De som arbetar kliniskt med behandling har t.ex. funnit samband mellan att återfå sin hälsa och att släppa taget om negativa, emotionella upplevelser.

Din fysiska kropp är bara en manifestation av energivärlden, av ditt eviga jag. Du har ett ansvar att ta hand om den, visa den kärlek och omsorg. Den här tidens energipåfrestning gör också att vi behöver ge oss själva lite extra förståelse och energiomsorg. Att på ren energinivå skölja bort tung energi och fylla på med näringsgivande energi. Eller rent av värja oss från sådant som får oss att må dåligt, även sociala medier. Så att vi kan stärka vårt ljus i världen, orkar dela med oss av alla de goda och värdefulla sakerna.

Tänk på att bara använda dig av sådan hjälp eller vägledning som kommer från de högsta energivibrationerna. Det märker du genom att den sortens vägledning är kärleksfullt ärlig och aldrig förmedlar tung energi (sådant som tyder på egna skuggor eller tung energi). Det betyder inte att informationen alltid förmedlar bara det vi vill höra. Den kan ju förmedla det vi behöver behöver höra för att helas, men har svårt att se själva. Däremot behöver vägledningen vara konstruktiv för dig. Det kan också vara så att det som inte är rätt för dig, är helt rätt för någon annan.

Tänk också på att all vägledning utgår från ditt liv och dina val här och nu. Tona in på din egen högre klokskap och upplev vad som resonerar med dig. Låt aldrig någon vägledning avgöra vad som styr ditt liv; styr din egen livsresa <3

#drömfararen #dromfararen #shamanskhealing #energimedicin #shamanskenergimedicin #shaman #paqo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.