Min syn på helandeprocessen i shamansk healing

Jag vill först och främst rikta ett särskilt tack till er som gett mig förtroendet att hjälpa er i er helandeprocess. Ibland har kontakten varit kortare, ibland lång. Det har verkligen varit en förmån att få arbeta med er alla. Tack! <3

Jag får många gånger frågor om helandeprocessen inom shamansk energimedicin eller shamansk healing som det också kallas (och känner många gånger också in de frågor som inte ställs) varför jag tänkte ta mig lite tid för att beskriva hur jag ser på den shamanska helandeprocessen och varför det är så viktigt att göra saker på ett visst sätt.

Först och främst; jag ser inte energi som ond eller god. Vår syn på energi som ondskefull kan nämligen skapa onödiga rädslor och därmed skapa självuppfyllande profetior. Om vi går och tänker oss rädda kan vi börja skapa mer av det vi flyr ifrån. Det är i våra skuggor våra “monster” bor, de som vi måste möta med mod för att kunna släppa taget om.

Det betyder inte att vi ska vara naiva och inte se energi för vad den är; en del energi är parasiterande och i vissa fall kan energin skapa mycket svåra symptom och lidanden hos oss som individer. Sådant måste vi ta hand om, då det i värsta fall kan leda till stort lidande. Parasiterande energi stjäl vår livskraft. Vi kan själva ta av andras energi. Skillnaden är bara att jag skiljer på energier med en fysisk kropp och energier utan synbar fysisk kropp (kanske mer metafysisk).

Men det kan också handla om att vi läcker energi. Genom att vi med vår förprogrammering/vårt psykologiska jag, våra sår och beteenden gör ohälsosamma saker (t.ex. vilar inte tillräckligt, lägger kraft på fel saker, lever i en toxisk miljö osv.)

Jaguaren eller Puman, symbolen för skuggarbete

Min erfarenhet är att helandet i den shamanska energimedicinen kan ses som en process som sker lager efter lager. Precis som inom homeopatin, som också är en form av energimedicin. Som lagren på en lök; symptom/skador/programmering som skalas av en efter en tills du kommer till kärnan; ditt autentiska jag bakom alla symptom.

Beroende på hur många “sår” vi har (lager) och beroende på omfattningen av dessa sår, kan en session skala bort en eller flera lager samtidigt. Shamansk healing är kraftfull på detta sätt; då man jobbar med både präglingar och tung energi samtidigt. Den shamanska healingen arbetar även med att extrahera energier och återföra förlorad livskraft/livsessens.

Vid påverkan av mer ovanliga energiformer kan drabbade uppleva stort lidande. Dessa energiformer är både svåra att leva med och jobba med, men det går. Det kan ta lång tid och kräver mer av både drabbad och helare så det gäller att inte ge upp utan att se det som en chans att återerövra sitt liv, sitt jag. Efter det kommer en sorts nyorienteringsperiod; hur man ska förhålla sig till att inte längre uppleva ohälsa och till det nya som pockar på nya äventyr i livet. Det är inte lätt att ha ohälsa, men det är inte heller lätt att leva sitt liv på nytt.

Inte sällan känner sig drabbade inte trodda, eller är oroliga att bli förlöjligade av de som inte förstår sig på detta. Flera har gått många varv hos olika vårdgivare.

Jag skiljer på energipåverkan och påverkan utifrån vårt psykologiska jag. Även om båda kan följas åt, är det mycket viktigt att kunna vara här och nu i helandet varför man kan behöva flera helandeformer samtidigt. Exempelvis om det finns en pågående psykos eller någon form av psykisk ohälsa som gör att man inte klarar av att fullfölja sin helandeprocess på ett konstruktivt sätt. Då kan man samtidigt behöva hjälp av t.ex. en bra psykoterapeut eller psykolog som hjälper en även i vardagen.

När man inom shamansk healing / shamansk energimedicin jobbar i kontakt med vårt autentiska jag, själen, brukar vårt psykologiska jag nämligen ställa sig emellan; särskilt när vår hjärna är “felprogrammerad” efter sjukdom eller stress. Vårt psykologiska jag tenderar nämligen att vilja hindra eller dra ut på förändring. Det är det psykologiska jaget som stretar emot, skapar ursäkter/flyktbeteenden eller bidrar till negativt tänkande. Det är vårt fysiska kropp och vårt psykologiska jag som drabbas av ohälsa eller sjukdom. Inte själen.

Det kan kräva tid och tålamod beroende på omfattning och personens förmåga att släppa taget. Vi kan nämligen bli som i symbios med olika energiformer; vi har blivit så vana vid dem att de känns som en del av oss själva. Om du har levt med ett problem länge eller dragit på dig ett stort problem, behöver du tänka att det kan kräva en del tid och energi att komma tillrätta med. Men belöningen kan ju blir ju desto större i så fall! Och framför allt har vi möjlighet att förebygga ohälsa med smarta övningar.

Jag hoppas det gav en liten inblick i min syn på den shamanska energimedicinen i praktiken. Nu ska jag passa på att njuta av Lucias intåg; ett tillfälle att fira ljuset i mörkret. Utan mörker, inget ljus.

Varma hälsningar,
Alexandra

#drömfararen #dromfararen #shamanskhealing #healing #energimedicin #shamanskenergimedicin #shaman #paqo #fourwinds #q’ero

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.